2 Ocak 2012 Pazartesi

2012 Zeminde renkler ve fikirler

zem0032 Zeminde renkler ve fikirlerYaman Togay: Bir otelin karakteri onun zemin kaplamasındaki seçiminde yansıtılabilir. Poliüretan esaslı zemin kaplamalarında renklerin ve fikirlerin sınırsız olması otellerin bu ürünü seçmelerinin en önemli nedenlerinden biridir.

Zemin kaplama pazarının yakın gelecekteki akıbeti ne olacak? Türkiye, Avrupa nın son yıllarda yakaladığı trendi takip edebiliyor mu? Birçok sektör ve endüstride trendi belirleyen Avrupa yakın ve orta vadedeki gelecek için de bir gösterge olarak ele alınabilir. İster ofislerde ister üretim tesislerinde olsun artık çok daha elastik, özel aynı zamanda da son derece hijyenik zemin kaplamalarına eğilim artmaktadır. Özellikle otellerin zemin kaplamalarından beklentileri oldukça yüksek hale gelmiştir. Yoğun yaya trafiğinden doğan aşınmaya karşı mukavemet aranan özelliklerin içinde en öne çıkandır. Zeminde istenen zengin, güzel ve sofistike özelliklerin yanında kalite ve standart da otellerin hedefleri arasındadır . Artık bugün poliüretan esaslı zemin kaplamalar pazarda çok daha büyük bir dilimi oluşturmaya başladı. Poliüretan harici başka hiçbir ürün müşteriye daha elastik ve yaratıcı bir imkan sunamamaktadır. Bir otelin karakteri onun zemin kaplamasındaki seçiminde yansıtılabilir. Poliüretan esaslı zemin kaplamalarında renklerin ve fikirlerin sınırsız olması otellerin bu ürünü seçmelerinin en önemli nedenlerinden biridir. Poliüretan hammaddeleri üreten Bayer AG ile üretici ve uygulayıcı firmamız arasındaki uzun yıllardır devam eden ortaklık, Türkiye de her geçen sene büyüyen bir pazar meydana getirmiştir. Oteller ürünün sadece farklı dizaynından değil aynı zamanda hijyen özelliğinden de yararlanmaktadır. Poliüretan esaslı zemin kaplamaları likid olarak uygulanır ve benzersiz bir sonuç ortaya çıkar. % 100 hijyen ve kolay temizlik olanağı sağlar. # Poliüretan esaslı
# Endüstriyel zemin
# Kaplamaları
# Tercih sebepleriniz

Yekpare kaplanabilme
Malzemenin bu özelliği sayesinde yüzeyi önceki zeminin cinsi ne olursa olsun (mermer, mozaik, beton vb.) kaldırmadan gerekli ön hazırlıklar yapıldıktan sonra tek parça halinde derzsiz bir şekilde kaplanabilir. Metraj ister 50 m2 ister 5000 m2 olsun uygulamada değişen bir şey yoktur. Aynı zamanda yüzeyde değişik olarak birden fazla kaplama malzemesi olması da uygulamaya engel değildir.

Sıvı geçirimsizlik
Kimyasal olarak kapalı gözenek bir malzeme olması ve yekpare uygulanabilmesi sayesinde yapılan kaplama aynı zamanda bir su izolasyonu sağlamaktadır. Su baskını gibi beklenmeyen tatsız sürprizlere karşı alt katları korumak için mükemmel bir avantaj teşkil eder. Böyle bir durumda derz sistemi ile uygulanan bir kaplama çaresizdir. Hatta suya karşı hassas bir malzeme olan parke kullanılamaz hale gelebilir.

Sürtünme direnci
Yekpare olarak uygulanan benzer kaplama sistemlerinde, yapılan self leveling kaplamayı koruyan her hangi bir uygulama yoktur. Bu sebeple yapısı itibariyle basınç mukavemeti yüksek olmasına karşın mekanik olarak dirençli olmayan kaplama malzemesi kısa sürede çizilir ve istenmeyen çirkin bir görüntü oluşur. Poliüretan sistemlerde ise bunu engelleyen yoğun insan ve araç trafiğine karşı dayanıklı, yüksek sürtünme direncine sahip bir son kat boya kullanılır.

Sonsuz renk seçeneği
Poliüretan sistemlerdeki koruyucu son kat boyalar müşterinin isteğine göre geniş bir yelpazeye sahip olan RAL renklerinde üretilir.

Renk değiştirebilme özelliği
Herhangi bir dekorasyon değişikliğinde yeni dekora uygun bir renkle zemin rengi değiştirilebilir. Küçük bir maliyetle seçilen yeni renkteki son kat boya uygulaması, zemininize yeniden kaplanmış hissi verecektir.

Kolay temizlik ve hijyen
Yekpare olması sebebi ile temizlik diğer derzli sistemlerden çok daha kolaydır. Aynı zamanda ahşap veya diğer derzli sistemlerdeki bakım maliyeti bu sistemde bulunmaz. Halıda karşılaşılan leke gibi problemlerin bu sistemde yeri yoktur.

Estetik ve sıradışı görünüm
Poliüretan zemin kaplamalarının bilinen diğer tüm klasik kaplama sistemlerinden farklı bir görüntüye sahip olduğu açıkça ortadır. Son yıllarda bir çok işletme ve mağazalar sıra dışı görünümü sebebi ile yine poliüretan kaplama sistemlerini tercih etmektedir.

Uygulama nasıl gerçekleştiriliyor?
Öncelikle kaplama yapılacak olan zemin etüt edilir. Mevcut kaplama malzemesinin cinsine göre zemin ön hazırlığı yapılır. Örneğin seramik gibi sırlı yüzeylerde, aderansı sağlamak için yüzey freze makinesi ile tıraşlanır ya da yüzeyde lokal bozukluklar varsa poliüretan esaslı macunlarla tamiratları yapıldıktan sonra uygulamaya geçilir.
Yüzey hazırlığı yapıldıktan sonra vakumlu süpürge ile temizlik yapılır ve P.U. astar malzeme rulo ile uygulanır.

Kuruma gerçekleştikten sonra yine P.U. esaslı self leveling kaplama malzemesi seviye ayarlı bir tarak yardımı ile tüm yüzeye tek parça halinde serilir. Malzemenin maksimum seviyede düzgün yayılması ve olası hava kabarcıklarının alınması için kirpi rulo adı verilen bir rulo ile uygulamanın üzerinden geçilir. Bu işlem kaplama malzemesi donmadan önce mutlaka yapılmalıdır. Kaplama malzemesinin de kurumasından sonra, müşteri tarafından rengi tespit edilmiş olan son kat koruyucu boya iki ayrı kat olarak uygulanır. Kurumanın tamamlanmasını takip eden gün zeminin mukavemet kazanması için beklenir ve bir ertesi gün kullanıma açılır. Tüm bu işlemler kalabalık bir ekiple hızla gerçekleştirilir. Zeminin cinsine ve büyüklüğüne bağlı olarak 5 -10 gün içerisinde uygulama tamamlanır. Uygulamada kullanılan tüm ürünler firmamız tesislerinde üretilip uygulaması da profesyonel ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Zeminde renkler ve fikirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder