2 Ocak 2012 Pazartesi

2012 Cam tekstili duvarlarda

duv0013 Cam tekstili duvarlardaSerhan Yılmaz: Doğal cam malzeme eritilerek çeşitli prosesler sonucu cam ipliği haline getirilir. Daha sonra bu iplikler dokuma makinelerinde farklı dizaynlarda dokunur ve stabilite sağlamak amacıyla yüzeyi emprenye maddesiyle işleme sokulur. Üretimi tamamlanan ürün, kullanım için gerekli boyutlarda kesilerek ambalajlanır. % 100 doğal malzemeden imal edilen ürün rulolar halindedir.

Avusturya da 1968 den beri ISO 9001 standartlarına uygun olarak, cam tekstili duvar kaplamaları üreten HGT GmbH in yıllık üretim kapasitesi 15.000.000 m2 dir. Doğal cam malzeme eritilerek çeşitli prosesler sonucu cam ipliği haline getirilir. Daha sonra bu iplikler dokuma makinelerinde farklı dizaynlarda dokunur ve stabilite sağlamak amacıyla yüzeyi emprenye maddesiyle işleme sokulur. Üretimi tamamlanan ürün, kullanım için gerekli boyutlarda kesilerek ambalajlanır. % 100 doğal malzemeden imal edilen ürün rulolar halindedir. Özel üretim dışında 100 cm. eninde ve 50 m. boyunda üretilmektedir. Ağırlığı desenine ve kullanılan cam ipliğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Yaklaşık ağırlığı 100 gr/m2 ile 240 gr/m2 arasında değişmektedir.

Güvenlik
Yüksek yangın geciktirme özelliğine sahip ürün, yanma esnasında zehirli duman ve gaz yaymamaktadır. Bu özellikleri Alman DIN 4102 B1 İsveç SS 024823-NT fire 004 ve Avusturya Q1-TR1 normlarına göre test edilerek onaylanmıştır. Özellikle hastane ortamında, yangın esnasında hastaların zehirlenerek zarar görmemesi için ideal bir malzemedir. Yeni bina ve yenilemelerde kullanılabilen malzeme beton, sıva,seramik, mermer, metal ve cam yüzeylerde güvenle uygulanabilir.

Özellikleri
Duvarın nefes almasına ve optimal buhar difüzyonuna olanak sağlayan bir yapıya sahiptir. Rutubete karşı dirençlidir, kabarma yapmaz. Zehirli madde içermez. Bakteri ve mantar üremesini engeller. bünyesinde kir ve toz, bakteri ve mantar barındırmaz. Hijyeniktir ve çevre dostudur, uygulaması kolaydır, ek yerlerini belli etmez. Desene bağlı olarak beş ile on kere boyamaya izin verir ve desen bozulması olmaz. Bakım ve temizliği kolay ve maliyeti düşüktür.
Binaların değerini arttırmaktadır. Cam ipliği özelliğinden dolayı yırtılmaya, genleşmeye, boyut değişimine izin vermez, ısı değişiminden etkilenmez.

Sürtünmeye ve eskimeye karşı dayanıklıdır, duvar yüzeyini korur. Yüzeydeki eski çatlakları kapatır, yeni oluşan çatlakları yüzüye yansıtmaz, birleşim noktaları ve çatlaklarda köprü vazifesi görür. Yüzeylerde yer alan küçük yüzey bozukluklarını ve pürüzleri örter.
Asit, baz, dezenfektanlar, kimyasal ürünler ve haşerelere karşı dirençlidir.
45 farklı desen seçeneği vardır.
Estetik ve dekoratif bir görüntüye sahiptir. Çeşitli mimari tasarımlara olanak verir.
Farklı boyalarla boyanabildiği gibi farklı boyama tekniklerine de olanak verir, renk seçeneği sınırsızdır.
Yanmayı geciktirici özelliği ve zehirli gaz çıkarmaması sağlık kuruluşları ve toplu mekanlarda uygulanmasını sağlamaktadır.
Yüzey çatlakları ve oyukları doldurulur, pürüzler giderilerek yüzey düzgün hale getirilir.
Yüzeye bağlı olarak emiciliği azaltmak veya yapıştırmayı kuvvetlendirmek için gerekli durumlarda özel astar sürülmelidir.
Uygulamaya hazır hale gelen yüzeye yapıştırıcı sürülür.
Yapıştırılacak yüzey boyutlarından yaklaşık 10 cm. daha büyük parçalar kesilir.
Rulonun dış yüzü duvara gelecek şekilde, düşeyliği kontrol edilerek ve ek yerlerinde desenlerin karşılıklı gelmesi sağlanarak duvara yapıştırılır.
Spatül veya özel plastik mala yardımıyla, yüzeye düzgün olarak ve tam yapışması sağlanır.
Tavan ve tabandan artık parçalar kesilir.
Yüzey tam olarak kuruduktan sonra iki kat boya (tavsiye edilen latex esaslı boyadır) ile boyanır.

Normal kullanım alanlarında, ıslak hacimlerde veya antistatik olması gereken mahallerde kullanılması gereken boya farklıdır. Hastane, otel, ev, ofis, mağaza, havaalanları, müzeler, lokanta, alışveriş merkezleri, gıda üretim tesisleri ve diğer bina iç yüzeylerinde kullanıldığı gibi, mutfak dolabı veya kapı kaplaması olarak sağlık ve dekoratif amaçlı da kullanılmaktadır.
Yüzeye uygulanacak boya doğru seçildiği taktirde; saunalar, hidroterapi odaları ve röntgen odalarında da sağlıklı bir şekilde uygulanabilir.

Cam tekstili duvarlarda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder